Ciasto krówka bez pieczenia
Cześć, dzisiaj robimy szybkie, lekkie ciasto krówka, które rozpływa się w ustach! Zaczynajmy!
Ciasto krówka bez pieczenia – Składniki
- 750 g serka mascarpone
- 330 ml śmietanki 36 %
- 8 łyżek cukru pudru
- puszka kajmaku
- 100 g orzeszków ziemnych
- 400 g herbatników
Ciasto krówka bez pieczenia – Wykonanie
1. Formę wyścielam namoczonym papierem do pieczenia (papier do pieczenia namaczam w wodzie, wtedy jest łatwiej wyścielić formę). Wykładam pierwszą warstwę herbatników.

2. Serek mascarpone, śmietankę oraz cukier puder ubijam w robocie na najwyższych obrotach aż powstanie gęsty krem.

3. Połowę kremu wykładam na blachę wyłożoną herbatnikami. Układam kolejną warstwę herbatników.

4. Na herbatniki daję połowę puszki kajmaku, rozsmarowuję.



5. Na kajmak daję kolejną warstwę herbatników.

6. Na herbatniki daję resztę puszki kajmaku i posypuję pokrojonymi orzeszkami ziemnymi. Odstawiam do lodówki na całą noc. Smacznego!

