Gulasz z indyka delikatny i kremowy:

Cześć dzisiaj będziemy gotować gulasz zi ndyka, ponieważ za bardzo nie przepadam za tradycyjnymi gulaszami postanowiłam że poszukam jakiegoś przepisu z kremowym sosem . No i trafiłam !Ten gulasz jest przepyszny delikatny, kremowy i rozpływa się w ustach. Zaczynamy gotowanie!

Składniki gulasz z indyka delikatny i kremowy:

  • kilogram mięsa z indyka najlepiej udżca.
  • 2 większe cebulę
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pomidor
  • 100 ml kremówki śmietanki
  • łyżka mąki pszennej plus mąka do obtoczenia mięsa
  • olej
  • majeranek,ziele angielskie,liście laurowe, sól, pieprz
  • 500 ml wody lub bulionu

Gulasz z indyka wykonanie:

  1. Mięso kroję w kostkę,oprószam solą i mąką pszenną, wszystko mieszam aż każdy kawałek bedzię obtoczony.

2.Na głębokiej patelni rozgrzewam olej,rozkładam mięso smażę na średnim ogniu bez ruszania mięsa przez 3 min .W tym czasie kroję cebulę, obieram czosnek i kroję pomidory.

3.Jak indyk sie juz przysmaży dodaję kolejno: wywar, przyprawy, obranego ze skórki pomidora i pokrojonego.Całość duszę na małym ogniu przez 1 godz i 20 min.

4.Śmietankę przelewam do pojemnika dodaję drugie tyle wody,dodaję łyżkę mąki i mieszam całość.Tak zrobioną mieszankę wlewam do gulaszu i mieszam do połączenia składników i aż potrawa „pyrknie” po tym czasie nasza potrawka z indyka jest gotowa do spożycia.Ja tak zrobioną potrawkę podaję z ziemniakami lub ryżem.P{olecam spróbować jest naprawdę pyszna! A na dziś to już wszystko ściskam wasza kucharka Kasia!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Czytaj też  Roladki z tortillą z łososiem i ogórkiem - na kolację lub imprezę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *