Jajka faszerowane z pieczarkami

Cześć! Dzisiaj robimy bardzo proste w wykonaniu jajka faszerowane z pieczarkami u mnie w domu rodzinnym zawsze są na święta wielkanocne ale tez na jakąś okazję .Jest to bardzo szybka w wykonaniu sycąca przekąska.

Składniki Jajka faszerowane z pieczarkami:

  • 8 jajek
  • 500 g pieczarek
  • 5 łyżek majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Wykonanie jajka faszerowane z pieczarkami:

1.Jajka gotuje na twardo i od razu po ugotowaniu jajek obieram ze skorupki(jak obierzesz po wystygnięciu ,jajka mogą się brzydko obrać ,wygląda to nieestetycznie)

2.Pieczarki kroję w malutką kostkę,daję na suchą patelnię jak zaczną puszczać sok dodaję szczyptę wegety.Smażę do wyparowania soku.Odstawiam do wystygnięcia.

3.Letnie obrane jajka przekrajam na pół, wyciągam żółtko i daje do miski ,postępuję tak ze wszystkimi jajkami.

4.Żółtka rozgniatam widelcem.

5.Do rozgniecionych żółtek dodaję przestudzone i odsączone z nadmiaru wody pieczarki dodaję majonez i wszystko razem mieszam .Tak zrobionym farszem wypełniam wcześniej przekrojone połówki białek. Odstawiam do lodówki na całą noc.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Czytaj też  Syrop dyniowy (pumpkin spice)(termorobot MRK 18)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *