|

Pasztet z mięsa z rosołu(MPM ICook)

Cześć! Dzisiaj robimy pasztet z mięsa z rosołu ponieważ niedawno zachciało mi się porządnego rosołku i zostało mi dużo mięsa i warzyw a szkoda wyrzucać to postanowiłam zrobić swój pasztet .

Składniki pasztet z mięsa z rosołu(MPM ICook)

  • 400 g mięsa gotowanego z rsołu
  • 300 g gotowanych warzyw z rosołu
  • 70 g cebuli
  • 1 jajko
  • 5 g soli
  • 5 g słodkiej mielonej papryki
  • pół płaskiej łyżeczki mielonego pieprzu
  • 40 g oleju
  • 60 g rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu wykonanie:

1.W naczyniu miksującym montuję nóż.Wkładam 70 g cebuli pokrojonej na 4 części.Zakładam pokrywę z zamkniętą zaślepką.Cebulę siekam czas 10 s, prędkość 5.

oplus_32

2.Zdejmuję pokrywę,wyjmuję nóż i montuję mieszadło,Wlewam 40 g oleju,,łopatką zgarniam cebulę ze ścianek naczynia,podsmażam cebulę .

oplus_32

3.Zdejmuję pokrywę,wyjmuję mieszadło,ponownie montuję nóż .Dodaję 400 g mięsa z rosołu i 300 g warzyw z rosołu,Zakładam pokrywę z zamkniętą zaślepką całość posiekać .Czas 15 s, prędkość 4.

oplus_32
oplus_32

4.Zdejmuję pokrywę wbijam całe jajko, wsypuję 5 g soli,5 g słodkiej mielonej papryki,pół płaskiej łyżeczki czarnego mielonego pieprzu iwlewam 60 g rosołu.Zakładam pokrywkę z zamkniętą zaślepką ,siekam 15 s, prędkość 8.

oplus_32

5.Tak przygotowany pasztet wykładam do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia .Wyrównuje wierzch i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 1 godz.Smacznego!

oplus_32
oplus_32
Czytaj też  Domowy chleb orkiszowy(ICookMRK-18)

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *