Dania Mięsne MPM iCoook przepisy

Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)

Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)

Cześć! Dzisiaj robimy pasztet z mięsa z rosołu, ponieważ niedawno zachciało mi się porządnego rosołku i zostało mi dużo mięsa i warzyw a szkoda wyrzucać to postanowiłam zrobić swój pasztet .

Składniki na pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)

  • 400 g mięsa gotowanego z rosołu
  • 300 g gotowanych warzyw z rosołu
  • 70 g cebuli
  • 1 jajko
  • 5 g soli
  • 5 g słodkiej mielonej papryki
  • pół płaskiej łyżeczki mielonego pieprzu
  • 40 g oleju
  • 60 g rosołu

Pasztet z mięsa z rosołu wykonanie

1.W naczyniu miksującym montuję nóż. Wkładam 70 g cebuli pokrojonej na 4 części.Zakładam pokrywę z zamkniętą zaślepką.Cebulę siekam czas 10 s, prędkość 5.

Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)

2. Zdejmuję pokrywę,wyjmuję nóż i montuję mieszadło,Wlewam 40 g oleju,,łopatką zgarniam cebulę ze ścianek naczynia,podsmażam cebulę .

Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)

3.Zdejmuję pokrywę,wyjmuję mieszadło,ponownie montuję nóż .Dodaję 400 g mięsa z rosołu i 300 g warzyw z rosołu,Zakładam pokrywę z zamkniętą zaślepką całość posiekać .Czas 15 s, prędkość 4.

Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)
Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)

4.Zdejmuję pokrywę wbijam całe jajko, wsypuję 5 g soli,5 g słodkiej mielonej papryki,pół płaskiej łyżeczki czarnego mielonego pieprzu iwlewam 60 g rosołu.Zakładam pokrywkę z zamkniętą zaślepką ,siekam 15 s, prędkość 8.

Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)

5.Tak przygotowany pasztet wykładam do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia . Wyrównuje wierzch i piekę w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 1 godz. Smacznego!

Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)
Pasztet z mięsa z rosołu (MPM ICook)
Zasmakuj też  Przepis na Pieczone Szparagi w Boczku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kasia

Cześć, jestem Kasia i na tym blogu udowadniam, że z każdej sytuacji jest wyjście. Jeszcze niedawno myślałam, że nie ma dla mnie przyszłości, i zostanę kurą domową. Dzisiaj biorę swoją słabość i przekuwam ją w siłę.

Możesz również polubić…

O autorce

Kasia Gotuje autorka

Cześć, jestem Kasia i na tym blogu udowadniam, że z każdej sytuacji jest wyjście. Jeszcze niedawno myślałam, że nie ma dla mnie przyszłości, i zostanę kurą domową. Dzisiaj biorę swoją słabość i przekuwam ją w siłę.

Najnowsze wpisy