|

Piernikowe rafaello (MPM MRK -18)

Cześć!

Dzisiaj robimy przepyszne w wersji świątecznej piernikowe rafaello przy użyciu termorobota mrk 18 ! Piernikowe rafaello jest aromatyczne łatwe w wykonaniu i przepyszne .Gdy tylko go spróbujecie będziecie chcieli więcej!Polecam spróbować .Zaczynajmy!

Składniki ;

400 g pierników w glazurze (lukrze)

250 g serka mascarpone

2 łyzki miodu

wiórki kokosowe do obtoczenia

Wykonanie:

1.W naczyniu miksującym umieścić nóż.Włożyć 400 g połamanych pierników.Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką .Zmiksować czas 1 min ,prędkość 8.

2.Otworzyć pokrywe dzbanka ,dodać 250 g serka mascarpone ,2 łyżki miodu.Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką.Zmiksować czas 30 sec prędkość 6.

3.Otworzyć pokrywę dzbanka masę przełożyć do miseczki i schłodzić ok 1 godz. Z masy uformować kulki i obtoczyć w wiórkach kokosowych.

Smacznego !

Czytaj też  3 bit ciasto bez pieczenia na herbatnikach (termorobot mrk 18)

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *