Przecier pomidorowy (Termorobot MRK 18)

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg pomidorów
  • 5 g soli
  • 5 g cukru
  • 3 umyte i wyparzone słoiczki

Wykonanie przecier pomidorowy:

  1. 1 kg pomidorów umyć, osuszyć, usunąć miejsce po ogonku i pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki.Założyć nóż, wsypać pomidory, cebulę i czosnek.Zamknąć zaślepkę i ustawić obroty 9, 10s.Zmiksować.

2.Póżniej gotować przecier 120 C, czas 30 min, obroty 1.Po tym czasie otworzyć zaślepkę (Uwaga gorąca!)Wsypać 5 g soli i cukru.Zamykam zaślepkę i miksuję,obroty 10,czas 10 s.Jeszcze raz powtórzyć czynność miksowania.Po tym czasie przelać przecier do wyparzonych słoików,zamknąć słoiki i postawić do góry dnem do wystygnięcia.Smacznego!

Czytaj też  Zupa krem z dyni z batatem i serem rokpol (termorobot MRK 18)

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *