Schab w ziołach z termorobota
Cześć wszystkim, dzisiaj robimy schab w ziołach z termorobota to bardzo łatwy i pyszny przepis w przygotowaniu. Bierzemy się za przygotowanie!
Schab w ziołach – Składniki
- 600-700 g schabu bez kości
- 2 łyżeczki soli drobnej
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka granulowanego czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 3 łyżki oliwy /oleju
Ja dodaje przyprawy jakie mam pod ręką i wiem że będą ze sobą grały smakowo ,też możesz tak zrobic.
Schab w ziołach – Przygotowanie
1.Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem,nacieramy go mieszanka oliwy z przyprawami.Jeżeli chcemy aby schab był bardziej aromatyczny możemy przygotować ten krok wieczorem i zostawić schab w lodówce do momentu zrobienia go.Polecam tak zrobić.
2.Na blacie kuchennym rozłóż folię spożywczą ,dokłądnie owiń nią schab ściskając go folią,możesz owinąć go folią dwukrotnie.Do naczynia miksującego wlej 1,5 l wody,załóż pojemnik do gotowania na parze.Zawiniętę mięso ułóż w pojemniku do gotowania na parze, pojemnik zakryj pokrywą.
3. Gotuj schab na parze przez 1 godz. Tutaj trzeba uważać, bo termorobot MPM w tym kroku pozwala tylko na gotowanie przez godzinę. Jak masz większy albo gruby kawałek schabu godzina może nie wystarczyć. Dlatego w razie W warto powtórzyć krok i dać mu jeszcze ze 20-30 minut.
Po tym czasie wyjmij schab, odwiń go z folii i pokrój na kawałki. Smacznego!