|

Sernik z brzoskwiniami:

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami ciasto:

  • 3 szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 5 żółtek(zostawić białka na pianę)
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Sernik z brzoskwiniami ser:

  • 1 kg sera z wiaderka
  • 1 szklanka cukru(250 ml)
  • 1 budyń w proszku
  • 2 jajka
  • 3 żółtka
  • 1 kostka masła
  • 1 puszka odsączonych z soku brzoskwiń
  • 1 czubata łyżka mąki

Sernik z brzoskwiniami Wykonanie:

1.Z podanych składników na ciasto wyrabiamy ciasto.Wyrobione ciasto wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Zostawić trochę ciasta na górę na kruszonkę.Włożyć do zamrażarki na czas robienia reszty.

2.Teraz ubijamy pozostałe białka w robocie i dodajemy partiami cukier a póżniej opakowanie budyniu waniliowego.

3.Gdy piana się ubiję na sztywno przekładamy ją do innej miski. Bierzemy się za wykonanie sera.Jajka z masłem i cukrem waniliowym ubijamy.

4.Gdy juz ubijemy jajka z masłem dodajemy do masy po łyżce lub 2 sera cały czas ubijając aż do skończenia składników.

5.Odsączone brzoskwinie z puszki kroimy w plastry.

6.Na zrobiony spód sernika wylewamy nasz ser.

7.Na wylany ser układamy pokrojone i odsączone brzoskwinie.

8.Na brzoskwinie wylewamy naszą ubitą pianę i rozprowadzamy równomiernie po całej blasze.

9.Na pianę ścieramy na tarce resztę zostawionego ciasta i pieczemy sernik w 175 C przez 45 do 1 godz. U nas w rodzinie bardzo lubimy ten sernik i uważam że jest prosty w wykonaniu i przepyszny.Polecam odtworzyć przespis.Smacznego!

Czytaj też  Wiejski domowy chleb na maślance

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *