Tiramisu truskawkowe

Cześć, dzisiaj robimy tiramisu ale nie takie tradycyjne tylko super mocno truskawkowe! Mojej rodzinie bardzo posmakowała ta wersja tiramisu i jest obłędna!Zapraszam do odtworzenia mojego przepisu.

Składniki tiramisu truskawkowe:

  • 500 g śmietanki 36%
  • 500 g serka mascarpone
  • cukier puder
  • 600 g truskawek
  • biszkopty

Wykonanie tiramisu truskawkowe:

1.Śmietankę 36 %, serek mascarpone i cukier puder dajemy do misy miksera i ubijamy wszystko na sztywny krem.

2.Część truskawek kroimy w kostkę a drugą w plasterki.Kolejną część blendujemy na mus .Biszkopty moczymy w mleku i w musie z truskawek, układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy je częścią pokrojonymi truskawkami w kostkę.

3.Na tak ułożone biszkopty i truskawki wykładamy połowę naszego kremu.

4.Na krem wykładamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w mleku i musem truskawkowym.

5.Na biszkopty wylewam pozostały mus z truskawek i pozostałą część kremu.

6.Na ostatnią warstwę kremu układam pokrojone truskawki w plasterki i wkładam do lodówki na całą noc. Smacznego.Jeżeli lubicie truskawki i tiramisu jak ja to wam posmakuje !Zapraszam do odtworzenia i wrzucania zdjęć waszego truskawkowego tiramisu! Na dziś to już tyle, buziaki wasza Kasia!

Czytaj też  Piernikowe rafaello (MPM MRK -18)

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *