Zupa krem z pomidorów (termorobot MRK 18)
Składniki:
- 150 ml wywaru z kostki
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- 15 g koncentratu pomidorowego
- 300 g pokrojonych pomidorów
- 15 g oliwy z oliwek
- 30 g cebuli przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 18 g śmietany 12%
Wykonanie zupa krem z pomidorów:
1.Do naczynia miksującego wkładam ząbek czosnku i przekrojoną cebulę rozdrabniam 5 s obr.5.


2.Dodaję oliwę z oliwek i duszę wszystko 2 min 100 C obroty 1.

3.Dodaję pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy i sól.Wszystko rozdrabniam 3 s, obroty 8.

4.Teraz dodaję wodę z bulionem i gotuję 12 min 100 C, obroty 2.Podaję na ciepło .Smacznego!

