Zupa rybna (termorobot mrk 18)

Skłądniki na zupę rybną :

  • 400 g mrożonych filetów z dorsza (lub jakiejkolwiek ryby)
  • 500 g bulionu warzywnego
  • 100 g passaty pomidorowej
  • 100 g czerwonej papryki
  • 15 g papryczki chilli (lub papryki ostrej w proszku)
  • 80 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • 30 g oleju

Wykonanie zupa rybna:

1.Przygotować rybę ,ok 400 g filetów z ryby umyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego,usunąć ości.Rybę pokroić na mnniejsze kawałki.Przyprawić solą i pieprzem,ułożyć na naczyniu do gotowania na parze.

2.Warzywa ścieram na tarce .

3.W naczyniu miksującym montuję nóż.Wkładam 80 g cebuli i 10 g czosnku.Zakładam pokrywę i wszystko siekam czas 10 s, prędkość 5.

4.W dzbanku umieszczam mieszadło,wkładam starte warzywa ,wlewam 1,5 l wody dodaję 1 łyżeczkę soli,1 duży laurowy liść,4 sztuki ziela angielskiego,1 łyżeczkę majeranku i 0,5 łyżeczki słodkiej mielonej papryki.Na dzbanku umieszczam pojemnik na parze z rybą.Gotuję wszystko w temperaturze 105 C czas 25 min.

5.Po tym czasie zdejmuję pojemnik ,rybę wkładam do zupy,wlewam 50 ml śmietanki 18%.Zamykam pokrywę z zamkniętą zaślepką,mieszam zupę czas 10 s ,prędkość 3. Po tym czasie zupa jest gotowa do spożycia.Smacznego!

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *