Zupa rybna - przepis (termorobot mrk 18)
|

Zupa rybna – przepis (termorobot mrk 18)

Szukasz pomysłu na szybki, zdrowy i pełen smaku obiad? Mam dla Ciebie idealne rozwiązanie! Ten aromatyczny gulasz rybny to prawdziwa eksplozja smaków, która rozgrzeje Cię od środka. Soczyste kawałki dorsza zatopione w gęstym sosie pomidorowo-paprykowym z dodatkiem pikantnej chilli to połączenie, któremu trudno się oprzeć. Danie jest pyszne, ale i niskokaloryczne, więc bez wyrzutów sumienia możesz się nim delektować. Przekonaj się, jak łatwo i szybko przygotujesz ten wyjątkowy gulasz, który z pewnością stanie się jednym z Twoich ulubionych dań.

Składniki na zupę rybną:

  • 400 g mrożonych filetów z dorsza (lub jakiejkolwiek ryby)
  • 500 g bulionu warzywnego
  • 100 g passaty pomidorowej
  • 100 g czerwonej papryki
  • 15 g papryczki chilli (lub papryki ostrej w proszku)
  • 80 g cebuli
  • 10 g czosnku
  • 30 g oleju.

Ile kalorii ma zupa rybna?

Oto tabela zawierająca wartości odżywcze wszystkich składników oraz całego dania (w przeliczeniu na 100g):

SkładnikEnergia (kcal)Białko (g)Tłuszcz (g)Węglowodany (g)Błonnik (g)
Dorsz (filet)82180.700
Bulion warzywny1510.220.5
Passata pomidorowa2210.241
Papryka czerwona3110.362
Papryczka chilli4020.572
Cebula401.10.191.7
Czosnek1496.40.5232.1
Olej884010000
Danie (100g)251.66.72.71.90.6

Wykonanie zupa rybna:

1.Przygotować rybę ,ok 400 g filetów z ryby umyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego, usunąć ości. Rybę pokroić na mniejsze kawałki.Przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na naczyniu do gotowania na parze.

2.Warzywa ścieram na tarce .

3.W naczyniu miksującym montuję nóż. Wkładam 80 g cebuli i 10 g czosnku. Zakładam pokrywę i wszystko siekam czas 10 s, prędkość 5.

Zupa rybna - przepis (termorobot mrk 18)

4.W dzbanku umieszczam mieszadło,wkładam starte warzywa ,wlewam 1,5 l wody dodaję 1 łyżeczkę soli,1 duży laurowy liść,4 sztuki ziela angielskiego,1 łyżeczkę majeranku i 0,5 łyżeczki słodkiej mielonej papryki.Na dzbanku umieszczam pojemnik na parze z rybą.Gotuję wszystko w temperaturze 105 C czas 25 min.

Zupa rybna - przepis (termorobot mrk 18)

5.Po tym czasie zdejmuję pojemnik ,rybę wkładam do zupy,wlewam 50 ml śmietanki 18%.Zamykam pokrywę z zamkniętą zaślepką,mieszam zupę czas 10 s ,prędkość 3. Po tym czasie zupa jest gotowa do spożycia.Smacznego!

Zupa rybna - przepis (termorobot mrk 18)
Zupa rybna - przepis (termorobot mrk 18)

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *