|

Zupa krem z pomidorów (termorobot MRK 18)

Składniki:

  • 150 ml wywaru z kostki
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • 15 g koncentratu pomidorowego
  • 300 g pokrojonych pomidorów
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 18 g śmietany 12%

Wykonanie zupa krem z pomidorów:

1.Do naczynia miksującego wkładam ząbek czosnku i przekrojoną cebulę rozdrabniam 5 s obr.5.

2.Dodaję oliwę z oliwek i duszę wszystko 2 min 100 C obroty 1.

3.Dodaję pokrojone pomidory, koncentrat pomidorowy i sól.Wszystko rozdrabniam 3 s, obroty 8.

4.Teraz dodaję wodę z bulionem i gotuję 12 min 100 C, obroty 2.Podaję na ciepło .Smacznego!

Czytaj też  Schab w ziołach z termorobota

Podobne wpisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *