Brownie mocno czekoladowe

Składniki brownie mocno czekoladowe:

  • 3 jajka
  • 220 g cukru trzcinowego
  • 2 gorzkie czekolady
  • 200 g masła rozpuszczonego
  • kilka kropel aromatu migdałowego
  • 50 g ciemnego kakao
  • 125 g mąki

Składniki polewa brownie mocno czekoladowe:

  • pół kostki masła 100 g
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • pół szklanki śmietanki 30 %

Wykonanie brownie mocno czekoladowe :

1.Masło rozpuszczam w mikrofali i przelewam do rondelka,do rozpuszczonego masła dodaję połamaną gorzką czekoladę i mieszam do rozpuszczenia i połączenia się z masłem,dodaję kilka kropel olejku migdałowego.

2.Do rozpuszczonej czekolady z masłem dodaję 2 partiami ciemne kakao(Pamiętaj aby kupić dobrej jakości ciemne kakao ja Ci polecam kakao decomorreno można je kupić w prawie każdym sklepie) i mieszam do połączenia się składników.

3.Tak zrobioną czekoladę odstawiam na bok.

4.Teraz wrzucam 3 całe jajka do misy robota i ubijam chwilę.Póżniej dodaję partiami 220 g cukru trzcinowego.

5.Zmniejszam obroty robota i dodaję mąkę łyżka po łyżce.

6.Po dodaniu mąki,dodaję naszą przestudzoną rozpuszczoną czekoladę łyżka po łyżce.

7.Po skończeniu dodawania czekolady wyłączam robota, wyjmuję misę i mieszam jeszcze łopatką masę,dodaję szczyptę soli.

8.Blaszkę wykładam papierem do pieczenia i przelewam nasze brownie.

9.Brownie piekę w 175 stopniach, opcja góra-dół przez 25 min.

10.Jak już nasze brownie się wystudzi,robię polewę na brownie.Pół kostki masła rozpuszczam w rondelku, jak masło całkowicie się rozpuści dodaję połamaną w kostki czekoladę,śmietankę 30 % i mieszam do połączenia się składników.Taką polewą od razu polewam nasze wystudzone brownie.Wkładam do lodówki na całą noc. Smacznego!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Czytaj też  Ciasto Maxi King bez pieczenia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *