Karkówka zapiekana w zupach

Składniki karkówka zapiekana w zupach:

  • 1 śmietana 12%
  • 3 łyżki mleka
  • 1 zupa ogonowa
  • 1 zupa borowikowa Winiary
  • 1 kg karkówki

Wykonanie karkówka zapiekana w zupach:

1.Karkówkę pokrojona w plastry obtaczam w mące i przysmażam krótko na patelni.Wkładam do naczynia żaroodpornego.

2.Do śmietany 12% dodaję 3 łyżki mleka,zupę ogonową i borowikową.Wszystko mieszam do powstania jednolitej konsystencji.

3.Tak powstałą masę wylewam na przysmażoną karkówkę.

4.Karkówkę piekę w 175 C przez 40-45 min.Smacznego!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Czytaj też  Łatwa zapiekanka z kiełbasą, ziemniakami i mięsem mielonym

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *