Tiramisu truskawkowe
Cześć, dzisiaj robimy tiramisu ale nie takie tradycyjne tylko super mocno truskawkowe! Mojej rodzinie bardzo posmakowała ta wersja tiramisu i jest obłędna!Zapraszam do odtworzenia mojego przepisu.
Składniki tiramisu truskawkowe:
- 500 g śmietanki 36%
- 500 g serka mascarpone
- cukier puder
- 600 g truskawek
- biszkopty
Wykonanie tiramisu truskawkowe:
1.Śmietankę 36 %, serek mascarpone i cukier puder dajemy do misy miksera i ubijamy wszystko na sztywny krem.
2.Część truskawek kroimy w kostkę a drugą w plasterki.Kolejną część blendujemy na mus .Biszkopty moczymy w mleku i w musie z truskawek, układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy je częścią pokrojonymi truskawkami w kostkę.
3.Na tak ułożone biszkopty i truskawki wykładamy połowę naszego kremu.
4.Na krem wykładamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w mleku i musem truskawkowym.
5.Na biszkopty wylewam pozostały mus z truskawek i pozostałą część kremu.
6.Na ostatnią warstwę kremu układam pokrojone truskawki w plasterki i wkładam do lodówki na całą noc. Smacznego.Jeżeli lubicie truskawki i tiramisu jak ja to wam posmakuje !Zapraszam do odtworzenia i wrzucania zdjęć waszego truskawkowego tiramisu! Na dziś to już tyle, buziaki wasza Kasia!