Rafaello
Cześć, dzisiaj robimy swoje domowe o połowę mniej kaloryczne kuleczki rafaello, są przepyszne, mocno kokosowe i rozpływają się w ustach.
Składniki na rafaello:
- kilka kropel ekstraktu migdałowego
- 2 łyżki erytrytolu
- 100 g masła
- garść blanszowanych migdałów
- szczypta soli
- 60 ml śmietanki 30% lub 36 %
- 180 g wiórków kokosowych
- 2 łyżki mascarpone
- wiórki do obtoczenia
Rafaello wykonanie:
1.Do garnuszka wlewamy śmietankę, erytrytol i ekstrakt migdałowy,wszystko dokładnie mieszamy ,dodajemy masło i podgrzewamy do połączenia składników. Póżniej dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy ze sobą .Tak zrobioną masę pozostawiamy do ostygnięcia.
2.Gdy masa wystygnie dodajemy do niej mascarpone, doprawiamy solą i mieszamy do połączenia skłądników.
3.Z tak zrobionej masy bierzemy garść ,rozpłaszcamy i dajemy na środek migdał, formujemy kulkę i obtaczamy w wiórkach kokosowych.Tak zrobionę rafaello pozostawiamy w lodówce lub chłodnym miejscu na całą noc.Smacznego!
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]