Rafaello

Cześć, dzisiaj robimy swoje domowe o połowę mniej kaloryczne kuleczki rafaello, są przepyszne, mocno kokosowe i rozpływają się w ustach.

Składniki na rafaello:

  • kilka kropel ekstraktu migdałowego
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 100 g masła
  • garść blanszowanych migdałów
  • szczypta soli
  • 60 ml śmietanki 30% lub 36 %
  • 180 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mascarpone
  • wiórki do obtoczenia

Rafaello wykonanie:

1.Do garnuszka wlewamy śmietankę, erytrytol i ekstrakt migdałowy,wszystko dokładnie mieszamy ,dodajemy masło i podgrzewamy do połączenia składników. Póżniej dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy ze sobą .Tak zrobioną masę pozostawiamy do ostygnięcia.

2.Gdy masa wystygnie dodajemy do niej mascarpone, doprawiamy solą i mieszamy do połączenia skłądników.

3.Z tak zrobionej masy bierzemy garść ,rozpłaszcamy i dajemy na środek migdał, formujemy kulkę i obtaczamy w wiórkach kokosowych.Tak zrobionę rafaello pozostawiamy w lodówce lub chłodnym miejscu na całą noc.Smacznego!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Czytaj też  Chlebek z ziołami (termorobot mrk 18)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *