Piernikowe rafaello (MPM MRK -18)
Cześć!
Dzisiaj robimy przepyszne w wersji świątecznej piernikowe rafaello przy użyciu termorobota mrk 18 ! Piernikowe rafaello jest aromatyczne łatwe w wykonaniu i przepyszne .Gdy tylko go spróbujecie będziecie chcieli więcej!Polecam spróbować .Zaczynajmy!
Składniki ;
400 g pierników w glazurze (lukrze)
250 g serka mascarpone
2 łyzki miodu
wiórki kokosowe do obtoczenia
Wykonanie:
1.W naczyniu miksującym umieścić nóż.Włożyć 400 g połamanych pierników.Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką .Zmiksować czas 1 min ,prędkość 8.
2.Otworzyć pokrywe dzbanka ,dodać 250 g serka mascarpone ,2 łyżki miodu.Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką.Zmiksować czas 30 sec prędkość 6.
3.Otworzyć pokrywę dzbanka masę przełożyć do miseczki i schłodzić ok 1 godz. Z masy uformować kulki i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Smacznego !